Σαλάτα με λούτζα και ψητό χαλλούμι
Υλικά
ρόκα
μαρούλι ή λόλα πράσινη
3-4 χοντρές φέτες χαλούμι
4-5 φέτες λούζα
ντοματίνια
Για τη βινεγκρέτ
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
50 γρ. μπαλσάμικο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη ρόκα και το μαρούλι μας και τα στραγγίζουμε καλά. Έπειτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Κόβουμε το χαλούμι σε χοντρές φέτες και το ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να πάρει χρώμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα.
Για τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με σύρμα τη μουστάρδα, το μέλι, το μπαλσάμικο και το αλατοπίπερο, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο (ρίχνοντας αργά το ελαιόλαδο ομογενοποιείται το μείγμα).
Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τη ρόκα, το μαρούλι και τα ντοματίνια, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ –αφήνοντας λίγη για να την προσθέσουμε στη συνέχεια– και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στη σαλάτα μας το χαλούμι και τη λούζα, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Leave a Reply