Γεμιστές Πιπεριές με Χαλλούμι
ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
• 2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
• 4 μεγάλες πιπεριές (οποιαδήποτε χρώματα, κομμένες στην μέση από το κοτσάνι τους, τους σπόρους και το λευκό κουκούτσι
• 225γρ τυρί χαλλούμι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
• 200γρ λευκό ρύζι (βρασμένο-στραγγισμένο)
• 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 κολοκυθάκι (κομμένο σε κύβους)
• 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
• 100γρ μανιτάρια (κομμένο σε κύβους)
• 1 κουταλιά της σούπας αναμιγμένη ρίγανή και δυόσμος
• Αλάτι-πιπέρι
• 400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα)
• 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)
ΟΔΗΓΙΕΣ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές με την πέτσα προς τα πάνω σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε ελαφρά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι.
- Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και το χαλλούμι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα αρωματικά.
- Σιγοβράζουμε για 15λεπτά μέχρι να μειωθεί ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο και στραγγισμένο ρύζι και ανακατεύομε.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, αναποδογυρίζουμε τις πιπεριές και γεμίζουμε με το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Leave a Reply