Γεμιστές Πιπεριές με Χαλλούμι

ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
• 2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
• 4 μεγάλες πιπεριές (οποιαδήποτε χρώματα, κομμένες στην μέση από το κοτσάνι τους, τους σπόρους και το λευκό κουκούτσι
• 225γρ τυρί χαλλούμι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
• 200γρ λευκό ρύζι (βρασμένο-στραγγισμένο)
• 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 κολοκυθάκι (κομμένο σε κύβους)
• 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
• 100γρ μανιτάρια (κομμένο σε κύβους)
• 1 κουταλιά της σούπας αναμιγμένη ρίγανή και δυόσμος
• Αλάτι-πιπέρι
• 400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα)
• 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετούμε τις πιπεριές με την πέτσα προς τα πάνω σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε ελαφρά με 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι.
  5. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και το χαλλούμι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα αρωματικά.
  8. Σιγοβράζουμε για 15λεπτά μέχρι να μειωθεί ανακατεύοντας συχνά.
  9. Προσθέτουμε το βρασμένο και στραγγισμένο ρύζι και ανακατεύομε.
  10. Αποσύρουμε από την φωτιά, αναποδογυρίζουμε τις πιπεριές και γεμίζουμε με το μείγμα.
  11. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *