Χαλλούμι σαγανάκι
Υλικά συνταγής:
350γρ.χαλλούμι σκληρό
1-2 αυγά
χυμό 1-2 λεμονιών
λίγο αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
νερό
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβετε το χαλλούμι σε έξι κομμάτια, πάχους 1-2 εκ., τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε. Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά, ρίχνετε μέσα τα πιπέρια, το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί, όπως την ομελέτα. Βάζετε το τηγάνι με το λάδι πάνω στη φωτιά να κάψει, τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού, τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι Τα σερβίρετε ζεστά, με το λάδι του τηγανίσματος ,αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.
Leave a Reply