Καρμπονάρα Χαλλούμι
ΥΛΙΚΑ:
• 200γρ σπαγγέτι
• 150γρ χαλλούμι κομμένο σε κύβους 1εκ
• 1 αυγό
• ¼ φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.γ ελαιόλαδο
• Αλάτι-πιπέρι
ΟΔΗΓΊΕΣ:
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνουν al dente.
- Σε μπολ ανακάτεψε το τριμμένο χαλούμι με το αυγό. Χτυπάτε καλά.
- Σε αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χαλούμι και μια τριμμένη σκελίδα σκόρδου. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήστε μέχρι να ροδίσει το χαλλούμι.
- Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι.
- Προσθέστε 1/3 – ¼ του φλυτζανιού χλιαρό νερό ή νερό από τα μακαρόνια που βράσατε.
- Ανακατέψτε και αλάτι-πιπερώνουμε.
- Κλείστε την φωτιά και ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών και τριμμένου χαλλουμιού.
- Ανακατέψτε καλά και γρήγορα.
- Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τριμμένο χαλλούμι και μαύρο πιπέρι.
Leave a Reply