Καρμπονάρα Χαλλούμι

ΥΛΙΚΑ:
• 200γρ σπαγγέτι
• 150γρ χαλλούμι κομμένο σε κύβους 1εκ
• 1 αυγό
• ¼ φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.γ ελαιόλαδο
• Αλάτι-πιπέρι

ΟΔΗΓΊΕΣ:

  1. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Σε μπολ ανακάτεψε το τριμμένο χαλούμι με το αυγό. Χτυπάτε καλά.
  3. Σε αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χαλούμι και μια τριμμένη σκελίδα σκόρδου. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Αφήστε μέχρι να ροδίσει το χαλλούμι.
  5. Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι.
  6. Προσθέστε 1/3 – ¼ του φλυτζανιού χλιαρό νερό ή νερό από τα μακαρόνια που βράσατε.
  7. Ανακατέψτε και αλάτι-πιπερώνουμε.
  8. Κλείστε την φωτιά και ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών και τριμμένου χαλλουμιού.
  9. Ανακατέψτε καλά και γρήγορα.
  10. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τριμμένο χαλλούμι και μαύρο πιπέρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *