Το Χαλλούμι είναι ένα Κυπριακό και έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν το οποίο παρασκευάζεται από αγελαδινό, αιγινό και πρόβειο γάλα. Μπορείτε να το απολαύσετε τηγανητό, ψητό, φρέσκο ή τριμμένο! Αυτό το προϊόν διατίθεται σε μικρές συσκευασίες των 225γρ και 250γρ.
Περιγραφή:
Το Βιολογικό χαλλούμι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο φτιάχνεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος (ΠΟΠ) από βιολογική καλλιέργεια.
Το Βιολογικό χαλλούμι κατατάσσεται στην κατηγορία των τυριών και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημίσκληρο. Έχει άσπρο χρώμα, δεν λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με άλλα τυριά και μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, τηγανητό, στη σχάρα, ως τρίμμα, σε σούπα αλλά και ως συστατικό σε διάφορα είδη ζυμαρικών και αρτοποιήματα.
Μπορεί να καταναλωθεί σε διάφορες μορφές και παρασκευές καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από το πρωινό μέχρι και το βραδινό γεύμα.
Είναι παραδοσιακό προϊόν της Κύπρου το οποίο σερβίρεται τόσο εντός της Κύπρου όσο και στο εξωτερικό. Από τα πολύ παλιά χρόνια αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και συνδέεται άμεσα με την παραδοσιακή αγροτική ζωή μέσω της παραγωγής φρέσκου γάλακτος από ντόπιους παραγωγούς.
Διατροφικές Πληροφορίες:
Ενέργεια Κj/Kcal (ανά 100γρ): 1384 Kj, 333 Kcal
Λιπαρά (ανά 100γρ): 25.1 (εκ των οποίων κορεσμένα): 15.1
Υδατάνθρακες (ανά 100γρ): 2.4 (εκ των οποίων σάκχαρα) 2.4
Διαιτητικές Ίνες: 0
Πρωτεΐνη (ανά 100γρ): 24.4
Αλάτι (ανά 100γρ): 2.0
Ομάδες καταναλωτών: Όλοι εκτός από άτομα που είναι αλλεργικά στο γάλα.
Συστατικά:
Αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα, Αλάτι, Πυτιά (μη ζωική), Ξηρός Δυόσμος