Το παραδοσιακό και για πολλούς αγαπημένο χαλλούμι της Κύπρου παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα. Αυτό το προϊόν διατίθεται σε μικρές συσκευασίες των 225γρ. και 250 γρ.
Περιγραφή:
Το Χαλλούμι κατατάσσεται στην κατηγορία των τυριών και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημίσκληρο. Έχει άσπρο χρώμα, δεν λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με άλλα τυριά και μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, τηγανητό, στη σχάρα, ως τρίμμα, σε σούπα αλλά και ως συστατικό σε διάφορα είδη ζυμαρικών και αρτοποιήματα.
Μπορεί να καταναλωθεί σε διάφορες μορφές και παρασκευές καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από το πρωινό μέχρι και το βραδινό γεύμα.
Είναι παραδοσιακό προϊόν της Κύπρου το οποίο σερβίρεται τόσο εντός της Κύπρου όσο και στο εξωτερικό. Από τα πολύ παλιά χρόνια αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και συνδέεται άμεσα με την παραδοσιακή αγροτική ζωή μέσω της παραγωγής φρέσκου γάλακτος από ντόπιους παραγωγούς.
Διατροφικές Πληροφορίες:
Ενέργεια Κj/Kcal (ανά 100γρ): 1284Kj, 333 Kcal
Λιπαρά (ανά 100γρ): 25.1 (εκ των οποίων κορεσμένα): 15.1
Υδατάνθρακες (ανά 100γρ): 2.4 (εκ των οποίων σάκχαρα) 2.4
Διαιτητικές Ίνες: 0
Πρωτεΐνη (ανά 100γρ): 24.4
Αλάτι (ανά 100γρ): 2.5
Ομάδες καταναλωτών: Όλοι εκτός από άτομα που είναι αλλεργικά στο γάλα.
Συστατικά:
Μείγμα γάλακτος (αιγινό & πρόβειο), αλάτι, πυτιά (μη ζωικής προέλευσης), ξηρός δυόσμος